Marxes exploratòries des d'una perspectiva feminista

Les marxes exploratòries des d'una perspectiva feminista és una proposta per a l’abordatge i la inclusió de les necessitats i experiències de les dones des de l’urbanisme amb perspectiva de gènere.

Una eina metodològica que a partir de l’observació, l’experiència directa i la participació de les dones. Permet fer diagnosis i recomanacions dels espais urbans en la vida quotidiana. És una forma d’ incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les ciutats.

Per participar en qualsevol d'aquestes activitats cal apuntar-se prèviament a enviant un correu del siad: siad@vilafranca.org o bé trucant al 93 890 32 18.

Fem que la nostra vila sigui part de les Ciutats Vivibles des de la Diversitat que les Habita.

La proposta de les marxes exploratòries te diferents accions:

Xerrada-taller

La primera acció serà el dia 27 de gener de 2022 a les 19h a l’Escorxador.  Es farà una xerrada-taller per saber que és això de posar la vida de les persones al centre de les decisions urbanes i confeccionar els itineraris de les marxes exploratòries amb perspectiva feminista que tindrà lloc el dia 3 de febrer.

Caminada

La segona acció serà el dia 3 de febrer de 2022 i consistirà en realitzar les marxes exploratòries amb dos itineraris diferents des de un mateix punt de sortida (a determinar a la primera trobada).  Caminarem juntes per diferents barris de la vila per tal d'analitzar col·lectivament i des d'una perspectiva de gènere quins elements físics i socials condicionen les nostres percepcions de seguretat.

Presentació de resultats i diagnosi

Per finalitzar, és farà una trobada el 3 de març de 2022 per mostrar l’informe de resultats, diagnosi i recomanacions sorgides de les marxes exploratòries.

Accessibilitat