Notícia

Conferència institucional del 8 de Març a Vilafranca

08 de març de 2018


La conferència institucional de l’Ajuntament de Vilafranca per commemorar el 8 de Març-Dia Internacional de les Dones a Vilafranca del Penedès s’ha centrat aquest any en el llenguatge i el seu ús per fer present els diferents gèneres. La filòloga romànica i escriptora, Eulàlia Lledó, va pronunciar la conferència Canvis i recursos per un llenguatge inclusiu a la sala d’actes de l’Escorxador. Experta investigadora dels biaixos sexistes i androcèntrics en la literatura i la llengua, i la seva repercussió, Lledó va posar exemples, en literatura i en periodisme, de com el llenguatge pot acollir enlloc d’excloure el gènere femení.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, va presidir l’acte afirmant la necessitat de la política per avançar en la igualtat real entre dones i homes. Arroyo reivindica la supressió de barreres salarials i la igualtat laboral, sense oblidar la violència de gènere que encara pateixen moltes dones.
 
A l’inici de l’acte institucional es va fer lectura del manifest, a càrrec de la periodista i exadministradora de la Festa Major, Eva Hidalgo.

Accessibilitat