Notícia

Dia de la Visibilitat Trans*

26 de març de 2024

El 31 de març es celebra el Dia de la Visibilitat Trans*, una forma de celebració de la comunitat trans*, en tota la seva diversitat, on es fa èmfasi dels aspectes positius de ser trans*.

La iniciativa de commemorar aquest dia va sorgir de la mà de l’activista trans Rachel Crandall el 2009, que va lluitar per aconseguir reptes legals, mèdics i vincles afectius, promovent l’autoestima i identitat pròpia i més tard, de la resta de persones trans*.

Va ajudar a prendre consciència i reflexionar sobre les condicions de vida i dels drets de la comunitat trans*. La idea va sorgir com a reacció per les poques diades festives LGTBIQ+. Fins aleshores era més conegut el Dia de la Memòria Trans*, pensat per recordar les persones que han estat assassinades pel fet de ser trans*; víctimes de crims d’odi.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès es suma a aquesta iniciativa per continuar reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans*, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació que aquesta comunitat pugui viure.

Donem suport a la idea que les realitats trans* estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, escoltant, veient, conscienciant, acompanyant i celebrant el Dia per la Visibilitat Trans*.