Notícia

Exposició d’Isa Sanz amb motiu del 25N, a la sala dels Trinitaris

16 de novembre de 2021

Aquest divendres 19 de novembre, a les 19h, la Sala dels Trinitaris obrirà portes amb la proposta expositiva Sangro, pero no muero, de l’artista Isa Sanz. Aquest projecte forma part dels actes que el Servei de Cultura i el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca han programat entorn del 25N-Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Sangro, pero no muero és un treball fotogràfic i de vídeo que explora el tema de la menstruació i els seus vincles amb la creació artística. 14  fotografies de gran format i dues  peces audiovisuals de l’artista Isa Sanz que posen de manifest el poder i la força creativa de les dones lligat al poder i la força del cicle menstrual. Sanz explora artísticament el seu lloc en el món, com a dona, com a ser humà. Interessada en el cos, en el nu, en allò impermeable, en l’amor, la comunió entre el cos i l’intangible, en el ritual, en la dona, en l’home, en la unitat que hi ha darrera la dualitat, en l’infinit fora i dins nostre, en la connexió amb la Terra que ens sosté.

Artista i curadora de Valladolid i resident a Eivissa des de l’any 2010, Isa Sanz s’ha format acadèmicament entre Espanya  i Anglaterra. Els formats de la seva obra són expositius a través de fotografies i videoart o bé en format vivencial utilitzant la performance.

El seu treball transmet i impacta a parts iguals. La seva mirada crítica és política, detallista, contundent sense oblidar-se de plantejar les seves propostes des de la bellesa i l’elegància. Transmet sense artificis paisatges construïts sobre temàtiques tan diverses com el fet de menstruar, la força indomable del femení, els rols de gènere.

Com a curadora cal remarcar el seu treball de comissariat al Festival TAC en la secció de performance art.

Durant l’any 2020 va veure la llum un projecte d’iniciativa pròpia a l’illa d’Eivissa, el Festival Internacional de Performances Art “Territori”.

Acte inaugural i activitat vinculada

L’acte inaugural tindrà lloc aquest divendres 19 de novembre, a les 19h, i comptarà amb una presentació a càrrec de la mateixa artista. Està prevista també la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo.

El dissabte 11 de desembre, a les 19h, la historiadora de l’art Marta Mantecón mantindrà un conversa amb Isa Sanz i tot seguit tindrà lloc una visita comenta a l’exposició.

Horaris de visita

Sangro, pero no muero es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al dijous 30 de desembre. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Per a més informació: https://www.isasanz.com/

 

 

Accessibilitat