Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

La Rua de Carnaval de Vilafranca de divendres tindrà un Punt Lila per denunciar agressions masclistes o LGTBIfòbiques

26 de febrer de 2020

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca instal•larà un Punt Lila mentre duri la Rua de Carnaval de divendres a Vilafranca per tal que les persones que considerin que han patit un assetjament o una agressió masclista o LGTBIfòbica ho puguin denunciar. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, anunciava que la carpa estarà ubicada a la rambla, prop de la rampa l’accés al pàrquing soterrat, “de forma ben visible, des de les 21.30h i fins a l’hora que s’acabi la festa. Mentre hi hagi públic, el punt estarà operatiu”. A banda del punt fix a la rambla, també hi haurà una parella que anirà de forma itinerant per la rua i que estaran identificades amb una armilla i un braçalet amb els lemes “Punt Lila” i “Només Sí és sí”, que observaran el desenvolupament de la rua i a les quals qualsevol persona també s’hi podrà adreçar. Paral•lelament també s’habilitarà el telèfon mòbil 638425284 per tal que qualsevol persona que tingui alguna consulta o denuncia masclista a fer s’hi pugui posar en contacte.
A la Rua de la Resurrecció de Vilafranca hi participaran 30 carrosses i 10 comparses amb un total d’unes 2.800 persones disfressades. La iniciativa del Punt Lila ha estat fruit d’un treball transversal coordinat entre els serveis municipals de la Policia Local, Cultura i Igualtat.