Notícia

La sociòloga Ivet Oriols pronuncia la conferència institucional del Dia de la Dona

06 de març de 2019

Ahir dimarts, la sala d’actes de l’Escorxador va acollir la Conferència Institucional de la Dona, amb la conferencia a càrrec d’Ivet Oriols, sociòloga especialitzada en estudis de gènere feministes de l’Observatori Noctambul@s, i que va parlar sobre la violència sexual en espais festius. Prèviament, es va fer la lectura del manifest amb motiu del 8-M, a càrrec de Rosa Rabbani, doctora en psicologia i terapeuta i premi Equitat de gènere de la Generalitat de Catalunya.

L’acte institucional va comptar amb l’assistència de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, qui va cloure la jornada institucional, Miquel Medialdea, regidor de Joventut, i de Ramon Zaballa, tinent d’alcalde i coordinador de l’àrea de Servei a les Persones. Zaballa va ser l’encarregat d’obrir l’acte i fer la presentació. El regidor va destacar “l’esforç i la feina que encara queda per fer, per aconseguir, a la nostra societat, una situació justa entre home i dona, per aconseguir la igualtat.” Segons Ramon Zaballa cal aprovar lleis “valentes i decidides que vagin en la línia d’aquesta igualtat tan necessària.” El regidor va apuntar dues opcions des de les quals seria “interessant treballar: des de l’educació familiar, eradicant la preeminència patriarcal en el nostre model de societat, i des de l’exemplaritat a les administracions públiques amb equiparació de sous, de promoció i d’oportunitats.”

La conferència institucional s’emmarca en l’agenda d’actes que se celebren amb motiu del 8-M, Dia Internacional de la Dona, i que es pot consultar a www.vilafranca.cat

Accessibilitat