Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca habilitarà Punts Lila els 5 dies de Festa Major

27 de agost de 2019

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de la regidoria d'Igualtat, ha presentat la campanya de sensibilització i prevenció d'agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant la propera celebració de la Festa Major. Del 28 d'agost a l'1 de setembre s'instal·larà el Punt Lila, itinerant segons la ubicació dels actes de nit, ampliant l'horari de funcionament i amb l'atenció de quatre persones -dues fixes al Punt Lila i dues que es mouran per la zona-, que aniran identificades amb una samarreta i un braçalet de la campanya. 

Com a novetat, aquest any es realitzen unes sessions formatives a diferents col·lectius de la festa, com a mesura de suport a les tasques de sensibilització i resposta dels agents lila. Concretament, es formaran responsables de cadascuna de les barres de Festa Major que gestionen els Administradors de la FM, i a membres dels balls i colles castelleres. Aquestes sessions oferiran eines de sensibilització i actuació en cas d'agressió sexista o LGTBIfòbica, així com de prevenció de riscos en el consum. La regidora d'Igualtat, solidaritat i cooperació, Montse Arroyo, ha explicat que s'ha cregut “oportú fer aquestes formacions perquè hi hagi persones pendents de conductes no desitjables, que puguin reforçar el paper del Punt Lila”. Arroyo ha afegit que el Punt Lila “és un espai de denúncia, però també de sensibilització” i fa una “crida a la corresponsabilitat de tothom”. 

Les ubicacions del Punt Lila seran: 
Nits del 28 i 30 d'agost i 1 de setembre, de 00.30 a 4.30h, a la rambla de Sant Francesc. 
Nits del 29 i 31 d'agost, de 00.30 a 6h, a la zona esportiva municipal. 

D'altra banda, hi ha un telèfon d'atenció actiu les 24 hores del dia, el Telèfon Lila: 664 848 133

Finalment, als carrers propers a la celebració dels actes festius es reforçarà la comunicació de prevenció amb la col·locació de 240 banderoles amb missatges contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques. 

El dispositiu s'activa un any més per Festa Major i coordina els serveis de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca, el SIAD, Administradors de la FM, Policia Local i Mossos d'Esquadra.