Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Projecció del documental EnFemme i exposició sobre l’homosexualitat a través de la història

18 de juny de 2018

Amb motiu del Dia per l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals i intersexuals (28 de juny), el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha organitzat la projecció del documental EnFemme, que es podrà veure el proper dijous 28 de juny, a les 19h, a  l’auditori de Vinseum.
El documental, dirigit per Alba Barbé, pretén sensibilitzar, informar i difondre la realitat del cross-dressing i de les dones transgèneres entre el públic general. Cerca donar resposta a realitats socials emergents i promoure el reconeixement de la diversitat sexual i de gènere a la Vila, per tal de caminar cap a una vida lliure d’estigmes i violència.
El documental proposa una nova visió de les fronteres del gènere i compta amb el recolzament de la comunitat transgènere de Catalunya i d'altres parts de l'estat espanyol, així com de diferents entitats i la Direcció d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. El film de Barbé reflecteix l'experiència de les persones que s'apleguen en un club on es practica cross-dressing. Es tracta d'una mirada sobre el gènere, les vivències i prejudicis socials de les dones trans i persones que practiquen el cross-dressing.
Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tesi doctoral es titula «El cross-dressing en el context català del segle XXI», realitzada a l'interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l'estudi, l'elaboració de polítiques públiques i la realització d'intervencions educatives per eradicar les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia.
La Regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, vol donar impuls a les polítiques de gènere i igualtat, sent una aposta ferma dins del desplegament de totes les accions que s’estan duent a terme des de la seva regidoria. Així mateix, la regidora creu que és molt important donar a conèixer les realitats socials emergents. “Només així es podrà aprendre a conviure acceptant la  diversitat sexual i de gènere a la Vila”, afirma la regidora.
Aquest acte comptarà amb la presència de la directora del documental  Alba Barbé, la directora fotogràfica i protagonista del documenta Mar C. Llop, i la presentació de l’acte anirà a càrrec d’un/a representant del cineclub de Vilafranca del Penedès i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo. Al final del documental s’obrirà un espai de debat per a totes les persones assistents.

Exposició sobre l’homosexualitat a través de la història
Paral•lelament, i emmarcada també en els actes de 28 de juny, el proper dilluns 25 de juny s’inaugurarà a l’Escorxador, l’exposició “L’homosexualitat a través de la història”, cedida pel GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals). Es tracta d’un viatge a través dels fets més significatius des de la prehistòria fins a l’actualitat, fent una pausa especial a la transsexualitat, lesbianes, homofòbia i els matrimonis de l’Edat Mitjana. La inauguració comptarà amb la participació del comissari de l’exposició, Leopold Estapé, del president de GAG, José Benito Eres Rigueira i de la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo.