Notícia

Teatre amb col·loqui per commemorar el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

16 de maig de 2023

El dia 17 de maig de 1990 l’Organització Mundial de la Salut  (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de trastorns mentals. Quinze anys més tard, l’any el 2005 es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, que d’acord amb les Nacions Unides, inclou la lesbofòbia, bifobia, transfòbia i la interfòbia.

Des de llavors aquesta commemoració vol sensibilitzar a la ciutadania contra la discriminació o la violència envers el col·lectiu LGTBIQ+ i contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals, sexuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

cartell

En commemoració d’aquest dia, el dissabte 20 de maig, a les 12h, a l’auditori de Vinseum, es representarà l’obra de teatre “Aquestes són les coses amb les quals hem d’aprendre a viure?” interpretada per la companyia Tirititrans trans. És una obra de teatre amb col·loqui que convida l’audiència a reflexionar i a posicionar-se sobre el que transmet l’obra.

L’obra pretén reflectir les opressions i violències que han viscut les actrius per la seva identitat de gènere, orientació sexual o país d’origen entre altres. Les actrius conviden a proposar noves maneres d’actuar davant les injustícies i fomentar la transformació social. 

L’espectacle està adreçat a majors de 13 anys i l’entrada és gratuïta.

Accessibilitat