Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Un alumne de l’Arsenal guanya el concurs de cartells per fomentar el respecte a l’orientació sexual, convocat per la Generalitat de Catalunya

06 de març de 2019


Miguel Àngel Banchon és alumne de segon grau de Gràfica Audivisual

L’alumne de segon de grau superior de Gràfica Audiovisual Miguel Ángel Banchon va dissenyar un dels dos cartells guanyadors del concurs concurs de cartells per fomentar el respecte a l’orientació sexual, convocat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Família. Es tracta d'un cartell per fomentar la igualtat i el respecte vers l'orientació sexual en l'entorn de la vellesa. 100 alumnes de 10 escoles d’art de Catalunya han participat en el concurs de cartells i els treballs guanyadors s’han començat a penjar en residències, centres de dia i altres equipaments de gent gran.
 
“Una de les grans temences de les persones grans LGBTI és pensar que, al final de la seva vida i si és el cas d’haver de viure en una residència de gent gran, hagin de renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere, per evitar possibles discriminacions”, explica la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, és a dir, “que hagin de tornar dins l’armari al final de la seva vida”. Amb aquesta idea, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Ensenyament van convocar un concurs per seleccionar els millors cartells que fomentin de manera entenedora, el respecte a l’orientació sexual i a la identitat de gènere entre la gent gran. Des del grup de treball de persones grans del Consell Nacional LGBTI, on estan representades totes les entitats LGBTI de Catalunya, es va aprovar la proposta d’elaborar un cartell artístic per tal de visualitzar la no discriminació de la gent gran dins l’àmbit social i sensibilitzar a la ciutadania contra l’homofòbia, la bifòbia o la transfòbia que poden patir aquestes persones més vulnerables.

Després de diverses fases de valoració i selecció, s’han escollit dos cartells guanyadors. Els autors dels cartells són Miguel Angel Banchon, alumne de l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca, i Sofia Martín, alumna de l’Escola d’Art i Disseny Illa de Sabadell.