Notícia

Vilafranca organitza dimarts vinent un homenatge al professor i activista Arcadi Oliveres

18 de octubre de 2022

Organitzat per les entitats i ONG que formen part de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, el proper dimarts 25 d’octubre, a les 19h, tindrà lloc a l’auditori de VINSEUM un acte d’homenatge a la figura d’Arcadi Oliveres, professor i activista mort l’abril de 2021.

L’acte d’homenatge, que portarà per nom “Llavors d’Arcadi Oliveres”, ha estat presentat aquest migdia a càrrec de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, del membre d’Amnistia Internacional Penedès, Joan Parra, i de Teresa Planas, tècnica de Solidaritat i Cooperació.

La regidora comentava que l’acte, que compta, a banda de les entitats de la Comissió de Solidaritat i Cooperació, amb el suport de la Fundació Vicenç Ferrer, d’Amnistia Internacional i Entrepobles, ha de servir per “posar en valor conceptes com la justícia, els drets humans i la cultura de la pau a través de la figura de l’Arcadi, un referent a nivell de país”.

Per la seva banda, Joan Parra ha afirmat que l’homenatge vol posar en relleu el llarg bagatge d’Arcadi Oliveres com a professor universitari, com a activista, amb arrels cristianes i a l’ONG Justícia i Pau, que ell va presidir. “Molts som hereus del seu llegat i hem estat influenciats per la seva visió de la política i d’una altra economia, pel seu activisme social i pel seu pacifisme”, ha dit.

L’acte comptarà amb intervencions de l’historiador i professor vilafranquí Ramon Arnabat, de Josep Maria Fisa, consiliari de Justícia i Pau a l’Arxidiòcesi de Barcelona, i Gabriela Serra, activista i exdiputada al Parlament, tots dos amics personals d’Arcadi Oliveres, i del seu fill, Arnau Oliveres, codirector d’AUDIR, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, i secretari de l’Associació Adalil, Cultura i Espiritualitat. Serà moderat pel periodista de RTV Vilafranca, Josep Maria Soler i comptarà amb l’actuació musical d’un altre fill d’Arcadi Oliveres, l’Albert, pianista, compositor i docent, que interpretarà tres peces al piano que formen part de l’obra Preludi d’un adeu, escrita arran de la mort del seu pare.

L’acte d’homenatge a Vilafranca, que és obert a tothom, compta amb el suport de la família de l’activista i s’afegeix als actes similars que s’han fet en altres ciutats com Tarragona, Sant Cugat del Vallès i a la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona, d’on va ser professor Arcadi Oliveres.

Accessibilitat