Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+

El SAI és un servei de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, identitat de gènere o l’expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats d’aquestes persones. El Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ forma part de la Xarxa de Serveis Locals de Catalunya (116).

Aquest recurs es posa en funcionament a Vilafranca del Penedès l’any 2017, per donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o /i informació en relació a la diversitat afectivosexual i de gènere.

Què ofereix?
  • Servei de proximitat per a les persones LGTBI.
  • Assessorament i acompanyament
  • Donar a conèixer recursos específics del territori.
  • Suport i atenció per presentar i tramitar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
  • Realitzar el tràmit de canvi del nom sentit en la targeta sanitària, informació per realitzar altres canvis i tràmits de documentació.
  • Informació i divulgació sobre els recursos específics del territori.

   

Contacte

INFORMACIÓ I ASSESORAMENT:

Servei d’Igualtat
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Pl. Penedès, 3, 2n2n pis
93 890 32 18
De dilluns a divendres de les 10 a les 14h
Dilluns de 15.30h a 18.00h
[email protected]

Dies internacionals LGTBI

19 de febrer
Dia Internacional contra la LGBTIfòbia en l'esport

31 de març.
Dia de la Visibilitat Trans*

26 d'abril.
Dia de la Visibilitat Lèsbica

17 de maig.
Dia Internacional contra l'Homofòbia, laLesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia

28 de juny.
Dia de l'Alliberament LGBTI+

14 de juliol.
Dia de la Visibilitat No-binària

23 de setembre.
Dia de la Visibilitat Bisexual

Última setmana d'octubre.
Setmana de la Consciència Asexual

Octubre Trans*

8 de novembre.
Dia de la Solidaritat Intersexe

Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, i intersexuals i per a l'erradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 

Espai de trobada jove LGTBI+

Cartell

Aquest espai de trobada està pensat per ajudar a crear xarxes de suport i acompanyament LGTBIQ+ entre les persones adolescents; crear un entorn segur i de cures en què poder expressar lliurement diferents maneres de viure el gènere i la sexualitat; afavorir un espai de socialització i lúdic entre les joves; promoure la creació de xarxes d’associació i reivindicació; compartir recursos i donar a conèixer referents positius.

Les persones adolescents que estiguin interessades a participar-hi es poden inscriure, a partir del 13 de febrer, enviant un correu electrònic amb les seves dades personals, adreça i telèfon a: [email protected], si són residents a Vilafranca del Penedès, o a [email protected], si són residents a la resta de municipis de la comarca de l’Alt Penedès.

També poden adreçar-se directament a l’Espai Jove la Nau (C/ Baltà de Cela, 45-47, Vilafranca del Penedès).